اشتباهات رایج ما هنگام ورزش با تردمیل چیست؟
رده سنی تعیین نشده
درست است که پیادهروی و دویدن در فضای آزاد بسیار مناسب است، اما بنا به دلایل مختلفی امکان انجام این فعالیت به صورت روزانه وجود ندارد. به طور مثال ممکن است هوا سرد، گرم، برفی، بارانی یا حتی آلودگی هوا وجود داشته باشد. اینجاست که تردمیل این فرصت را در اختیار افراد قرار میدهد تا حتی در منزل بتوانند به سلامتی خود اهمیت دهند و ورزش کنند.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ورزش با این دستگاه به این شرط درست است که فرم ایستادن شما مناسب باشد تا بتوانید بیشترین مزیت را به دستآورید و کالری زیادی بسوزانید. اگر بتوانید از تردمیل خانگی به درستی استفاده کنید، میتواند تبدیل به وسیله بسیار مفیدی برای شما شود، در غیر این صورت استفاده نادرست از آن ممکن است باعث بروز درد در بسیاری از نقاط بدن مانند مچ پا، ساق پا، ستون فقرات، زانو، لگن و… شود. در همین جهت میخواهیم در ادامه درباره اشتباهات رایج هنگام استفاده از تردمیل و اصلاح آنها صحبت کنیم.
از خم کردن شانهها و نگاه کردن به پایین جلوگیری کنید
هنگامیکه شانه و نگاه خود را در زمان ورزش به پایین بیاندازید، در حقیقت شما در حال تقویت عادت بد قدم زدن خود هستید. هدف شما هنگام استفاده از تردمیل این است که بتوانید عادتهای خوب خود را تقویت کنید نه اینکه به ورزش خود آسیب بزنید؛ بنابراین هنگام قدم زدن و دویدن بر روی تردمیل خانگی بهتر است که شانه و نگاه شما مستقیم رو به جلو باشد و اگر مشغول مطالعه یا دیدن ویدیو هستید آن را طوری تنظیم کنید که روبروی شما قرار داشته باشد. بد قدم زدن روی این دستگاه باعث کمردرد، شانه درد و گردن درد میشود و همچنین به شما اجازه نمیدهد که به درستی تنفس کنید.
از نگهداشتن دستگیره بپرهیزید
نگهداشتن دستگیره دستگاه به فرم صحیح ایستادن روی آن ضربه میزند و آن را مختل میکند. درست است که از محکم بودن دستگیره اطمینان دارید، اما بهتر است هنگامی از این دستگیره استفاده کنید که تعادل ندارید.
از برداشتن قدمهای بلند خودداری کنید
هنگامیکه روی تردمیل راه میروید و قدمهای بلندی برمیدارید پاشنه پای شما بیشتر به صفحه آن برخورد میکند. تعدادی از افراد هنگام کار کردن با این دستگاه برای اینکه سریعتر قدم بردارند گامهای بلندی برمیدارند، در حالی که قدم زدن سریع و خوب درست برعکس این حرکت است. پاشنه پای جلوی شما به صفحه دستگاه نزدیک است اما پای عقب شما روی زمین میماند تا فشار قویتری به آن وارد کند.
این فشار قوی که در پشت پا ایجاد میشود برای آن است که در سرعت بالا به ماهیچههای خود کمک کنید تا کالری بیشتری بسوزانند؛ در نتیجه بهتر است که ابتدا قدمهای کوتاهی بردارید و سپس فشار بیشتری به پای خود وارد کنید.
از پاهای خود به طور فعالانه استفاده کنید
روش صحیح قدم زدن روی تردمیل به این صورت است که جلوی پای شما به زمین برخورد کند، در حالی که ادامه کف پا کمی از زمین فاصله داشته باشد. هنگامیکه انگشتان پای شما روی زمین است شما در حال برداشتن قدم بعدی هستید و قسمت عقبی پا برای وارد کردن فشار بیشتر آماده است.
این توالی منظم فقط در صورتی امکانپذیر است که شما کفش منعطف و راحت پوشیده باشید. اگر از کفشهایی که جنس سفت و سختی دارند استفاده میکنید ممکن است نتوانید این کار را به راحتی انجام دهید، زیرا کفشهایتان پای شما را وادار میکند که بر روی دستگاه ضربه بزنید. در نتیجه بدنتان هیچ تلاشی برای اعمال فشار اضافه نمیکند.
کوبیدن پاها بر روی تردمیل
به یاد داشته باشید که فرود آمدن با پای صاف ممکن است باعث آسیب دیدن پای شما شود، زیرا هنگام راه رفتن در این شرایط بدنتان به طور مداوم به سمت عقب متمایل میشود. این در حالی است که تردمیل به سمت جلو حرکت میکند؛ در نتیجه فشاری که بر کمر و ران وارد میشود باعث آسیب دیدن عضلات پشتی و از دست دادن تعادل نیز میشود؛ بنابراین تا حد امکان حالت عمودی خودتان را حفظ کنید و خیلی طبیعی راه بروید و از فرود آمدن روی پاشنهها جلوگیری کنید.
خیلی تند و سریع ندوید
به یاد داشته باشید که تنها با همان سرعتی که میتوانید فرم بدن خود را در حالت ایدهآل نگه دارید، بدوید، زیرا هنگامیکه متوجه شدید گامهای بسیار بلندی برمیدارید حتماً به جلو خم شده یا اینکه مشغول نگاه کردن به پایین هستید. با حفظ سرعت مناسب میتوانید از این حرکتهای اضافی و ناخواسته جلوگیری کنید و به صورت کاملاً صحیح قدم بزنید.
جمعبندی
ممکن است با خواندن این مطالب متوجه شده باشید که شاید شما هم تا به الان اشتباهات رایجی هنگام استفاده از تردمیل داشتهاید، اما جای نگرانی وجود ندارد، زیرا با اصلاح این مشکلات میتوانید از الان به بعد از این دستگاه به طور کامل و صحیح استفاده کنید. ازآنجاییکه استفاده از این دستگاه میتواند یک روش بسیار مناسب برای حفظ سلامتی شما باشد؛ بنابراین نسبت به خرید تردمیل نباید هیچ تردیدی به خود راه دهید.